Podotherapie

Wanneer podotherapie?

Heeft u last van uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug? Deze klachten kunnen het gevolg zijn van het niet goed functioneren van de voeten en/of benen, een (stands) afwijking hiervan of een verkeerd looppatroon. U kunt voor behandeling van deze klachten terecht bij 2Care Podotherapie. U kunt ook terecht voor advies, bijvoorbeeld over welk schoeisel geschikt is voor uw voeten.

Voor wie?

Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij 2Care podotherapie terecht voor behandeling, evenals sporters voor blessurebehandeling. Daarnaast kunnen diabetes- en/of reumapatiënten terecht voor screening, instructie en behandeling.

 

De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten, NVvP, heeft een 6-tal informatiebrochures ontwikkeld om diverse patiëntgroepen te informeren.

Werkwijze?

Afhankelijk van de klachten zullen de bewegingsmogelijkheden en het functioneren van diverse gewrichten, banden en spieren worden getest, zowel in zithouding als tijdens staan en lopen. Verder wordt gekeken naar houding en lichaamsbouw, drukverdeling onder de voeten en huid- en nagelaspecten.

 

De bevindingen van het onderzoek, conclusies en behandelplan worden met u besproken. Indien nodig vind overleg plaats met andere behandelaars en worden behandelingen op elkaar afgestemd.

 

Behandeling in de praktijk van 2Care Podotherapie

Voor vragen of het maken van een behandelafspraak kunt bellen naar 035-7370677of gebruik het contactformulier

2Care Podotherapie De Ruyterstraat 44 1271 SV Huizen