Behandelingen

2Care Podotherapie heeft verschillende therapiemogelijkheden om uw pijnklachten te verminderen of weg te nemen. Ook geven wij adviezen en preventieve zorg op maat.

Enkele therapiemogelijkheden:

Podotherapeutische inlay’s

Podotherapeutische zolen helpen o.a. ter correctie van een standsafwijking, voor het opheffen van spierblessures, voor het ontlasten van drukplekken of ter compensatie van een beenlengteverschil. Deze zolen worden door ons op maat gemaakt met behulp van 3D techniek.

Ortheses

Met ortheses kan druk, veroorzaakt door een afwijkende stand van de tenen, worden gecorrigeerd of verminderd. De orthese wordt op maat gemaakt voor een optimale pasvorm.

Sporttaping en Medical Taping Concept

Taping zorgt voor stabiliteit in de gewrichten, ontlasting van spieren en pezen en vermindering van pijn of zwelling. Beide tapingmethodes hebben een specifieke toepassing.

Vilttechnieken

Vilt kan bij te veel druk op de huid, bijvoorbeeld bij een likdoorn, de druk verminderen.

Orthonyxie (nagelbeugel)

Een nagelbeugel kan een ingroeiende teennagel corrigeren. Daarnaast is schoenadvies en advies over nagelverzorging onderdeel van de behandeling.

Instrumentele behandeling

Bij een instrumentele behandeling kunnen in combinatie met andere therapieën overmatig eelt, kloven en likdoorns worden verwijderd.

Schoenadvies

Door gedegen kennis over de voet(stand) en de wijze van voortbewegen kan de podotherapeut u adviseren welk type schoen het meest geschikt is voor uw voeten.

Diabetes zorgprofiel

2Care Podotherapie stelt een individueel zorgprofiel op voor de diabetespatiënt. Een zorgprofiel is een vereiste van zorgverzekeraars om voor vergoeding van diabetische voetzorg in aanmerking te komen.

 

De NVvP heeft een 6-tal informatiebrochures ontwikkeld die u als patiënt informeren over diverse behandelingen aan de voet.

 

 

 

 

 

 

 

Voor vragen of het maken van een behandelafspraak kunt bellen naar 035-7370677of gebruik het contactformulier

2Care Podotherapie De Ruyterstraat 44 1271 SV Huizen